Un turist s-a înecat pe o stradă din Cluj în timp ce se plimba cu gondola

1572

Un fenomen tulburător s-a petrecut ieri la Cluj-Napoca, înainte de marele meci de fotbal România-Elveția.

Un turist cocalar, cu ceafa lată, venit din București alături de 5 tovarăși special să vadă meciul echipei naționale de fotbal a României, pe o terasă din Cluj, s-a scufundat cu gondola, pe ritmuri de manele și scuipând semințe.

Potrivit martorilor, nefericitul eveniment s-a petrecut în timp ce turistul încerca să traverseze cu gondola șoseaua care face legătura între Florești și Cluj-Napoca. Singura de altfel.

Se pare că acesta se deplasase până în localitatea Florești de unde cumpărase ieftin de la un localnic, trei saci de semințe de floarea soarelui pe care voia să le spargă în timpul meciului cu tovarășii. N-a avut noroc! Undeva pe la jumătatea drumului, vasul a cedat din cauza încărcăturii prea mari și s-a scufundat.

“Domne, da’ io eram acilea paste drum, la cumnata Fironica. Șî cum ne sfatuiem noi aici, da numa’ ce-am vazut mninunea. Era domnucule dragă, să orbesc ge nu, că îs femeie de 66 de ani, cum n-o fo’ pa la noi în veci pururi, o luntre. Mninune mare! Era încarcată cu vo 5 saci. Ce-o fi avută în ei, numa Dumnezo știe, da’ n-o mai dat nici cinci vâsle de-acelea că numa’ ce-am auzit poc și atâta i-o fo’. S-o dat la fund! Nici barăm mâc n-o mai apucat să zâcă omu’.”, ne povestește mătușa Vârvara, martoră la eveniment.

Potrivit autorităților, mai mulți scafandri îl caută și la această oră, operațiunea de salvare fiind îngreunată de cantitatea mare de semințe de floarea soarelui împrăștiate prin apă.

De asemenea, mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului pentru a scoate apa de pe șosea, spre fericirea locuitorilor din Florești și Cluj, mulțumiți că vor putea circula în sfârșit pe singurul drum care leagă cele două localități.

Autoritățile îi îndeamnă atât pe locuitorii orașului, cât și pe vizitatori să fie vigilenți și să nu se aventureze prea mult pe străzile în care apa face legea în aceste zile, întrucât în noile ecosisteme pot da peste tot felul de pericole, cum ar fi monstrul din Loch Ness-tea care a putut fi zărit pe străzile acoperite de ape ale orașului.