Pensionarii obligați să doteze cărucioarele de cumpărături cu crose de golf

2164

Pe afară vopsit gardul, înăuntru leopardul! O nouă lege de cascadorii râsului ar putea fi votată în România în curând. Mai mulți palamentari s-au gândit să spele imaginea românilor de “săraci ai Europei”, așa că au propus o lege prin care vor să oblige pensionarii să-și doteze cărucioarele de cumpărături cu crose de golf.

“Da doamnă, așa e! Păi gândiți-vă că lovim doi iepuri dintr-o lovitură! Pe de o parte, pensionarii, deși vor fi îmbrăcați sărăcăcios nu vor mai părea așa săraci în fața străinilor din cauza croselor din cărucioare, care le vor da un alt statut. Până la urmă, golful e un sport al bogaților. Pe de altă parte, vom avea și noi o scuză pentru gropile de pe tot teritoriul României, despre care vom putea spune lejer că sunt găuri pentru terenurile de golf.”, mărturisește Ionuț Dolărescu, inițiator al legii.

Potrivit proiectului de lege, bătrânii care vor fi prinși fără crose de golf în căruciore, nu vor mai putea circula gratuit pe mijloacele de transport în comun din orașe și vor fi amendați.

Ca să fie siguri că nu trișează, inițiatorii legii au propus înființarea unor patrule speciale de polițiști care-i vor verifica pe pensionari la intrarea în piețe, farmacii și trolee, dacă au cărucioarele dotate corespunzător.