Reforma BOR vine cu noi job-uri pentru tinerii teologi?

1261
Noi joburi pentru teologi

Ceea ce la început părea o glumă, s-a adeverit de fapt a fi o chestiune ce-ar putea deveni realitate în curând. BOR vrea să deschidă în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă două secții noi în care să fie organizate cursuri pentru somelieri și actori.

Întrebat de reporteri despre aceste zvonuri, purtătorul de cuvânt al BOR nu s-a arătat deloc surprins, din contră a mărturisit zâmbind că în felul acesta tinerii vor putea păstra mai bine legătura cu Biserica muncind la terminarea facultății chiar în sânul acesteia.

« Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat la Colectiv. Ferească Sfântu’ ! Da, e adevărat, tinerii trebuie să vină la biserici, dar trebuie să-i atragem cumva și dacă ei nu vin, trebuie să mergem noi la ei. Ne gândim că o astfel de atitudine ar putea constitui un prim pas. »

În ceea ce privește secția pentru somelieri, purtătorul de cuvant a fost mai scurt în declarații, rezumându-se doar la a mărturisi că profesioniștii formați pe treptele Facultății de Teologie vor putea ajuta BOR să facă o mai bună clasificare a vinurilor bisericii.

“Această nevoie am constatat-o după ce în decurs de cateva zile mai mulți ierarhi s-au plâns că s-au trezit cu dureri de cap după utilizarea la împărtășanie a unor vinuri de o calitate neadecvată. Inițial am crezut că domniile lor se înșală și că durerile provin de fapt de la mitrele grele cu foițe de aur, dar după analize amănunțite s-a adeverit că vinurile au fost problema.”

În ceea ce privește secția de actori, se pare că aceasta va fi înființată în special pentru a forma profesioniști pentru show-urile săptămânale de stand-up comedy pe care le va organiza BOR în curând.

« Am testat deja terenul în acest sens cu ajutorul părintelui C. Necula și a prins foarte bine. Ați văzut și dumneavoastră pe internet probabil! Sălile sunt pline ochi. Lumea e interesată. »

Întrebat de reporter dacă astfel de show-uri vor fi gratuite, acesta a declarat : « Deocamdată suntem în faza experimentală și sunt gratis. Probabil pe viitor vom percepe mici taxe sub formă de pomeniri pentru a ne putea întreține activitatea. »

Mai mult, planurile BOR nu se opresc aici. Ei se gândesc ca în cazul unui succes să-și deschidă propriul studio cinematografic.

Întrebat de reporterul nostru cum vede noua direcție pe care vrea s-o urmeze Biserica, un alt preot, părintele Pornuțiu, a mărturisit că este total de acord cu ea.

“Ne uităm cu inimă grea la actorii de la Hollywood. Atâția bani învârtiți acolo la care BOR nu are acces!  Trebuie să facem și noi ceva în această direcție.” a mai adăugat acesta.

În concluzie, de acum preoții nu se vor rezuma la a juca teatru doar în biserici, ci vor avea privilegiul de a juca, la propriu, pe scenele marilor teatre.