Atacuri cibernetice pe site-urile de satiră românești

1064
Daniel, Anonimul Patriarh

Serverele mai multor site-uri de satiră românești, printre care și ale celor de la Times New Roman și Cațavencii, au fost ținta unor atacuri cibernetice astăzi. Se pare că hackerii au șters de pe serverele acestor două site-uri toate fișierele în conținutul cărora se regăsea sintagma “BOR” și au afișat pe prima pagină o poză mare cu Patriarhul Daniel și dictonul: “Tinerii să vină la Biserică, nu să stea gură cască pe site-uri de satiră!”

În urma difuzării acestui eveniment în mass-media, Patriarhia a replicat prin purtătorul său de cuvânt că nu poartă răspunderea acestor atacuri și condamnă astfel de acte.

Cei de la HALLEWOOD au avut mai mult noroc și au scăpat de atacuri, devenind preț de 3 minute, cât timp serverele celorlalte doua site-uri erau căzute, lideri pe piața revistelor de satiră din România.

La nivel internaţional, atacurile la adresa sistemelor informatice sunt un fenomen în continuă creştere, fapt ce alarmează autoritățile.
Întrebat de reporteri ce părere are despre atacuri, Klaus Johannis a replicat, scurt, în stilul său caracteristic: “Ghinion!”