Șocant! Afaceri necurate între preoți și stomatologi? DNA cu ochii pe ei.

1365

Alarmați de numărul tot mai mare de cetățeni români care vor să se facă stomatologi și preoți, serviciile secrete au demarat o anchetă comună pentru a descoperi motivele din spatele acestor decizii.

“Am observat o depășire a numărului normal de preoți și stomatologi pe cap de locuitor în România așa că am demarat o operațiune de amploare pentru descoperirea cauzelor acestui fenomen neobișnuit”, a declarat pentru hallewood.ro purtătorul de cuvânt al DNA.

Rezultatele anchetei au scos la iveală faptul că un nou tip de afacere necurată a apărut pe teritoriul României și care stă la baza acestui număr mare de tineri care se orientează spre stomatologie și teologie. Se pare că preotii, în special cei de la țară, dar și cei de la orașe, profită de naivitatea și de încrederea pe care oamenii o au în ei, ar da canoane enoriașilor la finalul spovedaniei să nu se spele pe dinți cu lunile și abia la ispășirea canonului sunt împărtășiți, fapt care evident permite apariția cariilor.

DNA atrage atenția asupra faptului că motivul din spatele canonului nu are legătura cu spiritualitatea și că este de fapt unul cât se poate de lumesc. Potrivit DNA, preoții primesc de la stomatologi un procent din veniturile încasate ca urmare a lucrărilor dentare efectuate cetățenilor ce au primit canon de a nu se mai spăla pe dinți.

Preotul Pornuțiu ne-a mărturisit că a dat și el astfel de canoane, argumentând că nu este nimic necurat ci că acestea de fapt sunt o modalitate de a-i face pe oameni să se îndrepte spre credință, întrucât după părerea domniei sale, nespălarea pe dinți duce la excludere socială și atunci pentru a nu se întampla acest lucru majoritatea se pocăiesc.

Ionică Plombiță, un tânăr enoriaș, din Moldova, spune că este în pragul disperării și că a ajuns să-și dea toți banii la stomatologi, după ce din cauza canonului nu s-a spălat pe dinți 6 ani la rând.

“Mă simt jefuit! Părintele mi-a dat an de an același canon. Să nu mă spăl pe dinți. L-am respectat! Ce era să fac? Sunt om cu frică de Dumnezeu! Acum sunt plin de carii și din cauza lor toți banii mei se duc pe plombe și extracții. Am ajuns de râsul curcilor! Auzi vericule, să nu mai am bani nici de un rachiu? Unde s-a mai auzit așa ceva în Moldova!?” , ne-a mărturisit revoltat Ionică Plombiță.

Traian Cușmăneagră, ardelean din tată-n fiu, ne-a povestit că practica canonului o găsești și în Ardeal: “Am fost la popa să mă spovedesc amu’i anu’ șî pântru bețîe mi-o dat canon să nu mă spăl un an pe dinți. Mi-o zis să mai mărg să mă spovedesc după un an șî să ma cuminece. Apoi, io de mânios m-am dus de la biserică drept la bar ș-apoi ia de atunci beu în tătă ziua. Alaltăieri am fost iară la spovedit, că s-o-mplinit anu’, da’ popa n-o vrut iară să mă cuminece, că i-o zis careva că stau tătă ziua numa-n bar șî că de ce nu i-am spus la spovedanie șî că nu mă poate cumineca. Mi-o prelungit canonul încă pa un an. Nu mai pot! Miroase în tătă casa că nu mă spal pe dinți atâta de hâd că copiii dorm pe la bunici șî nevastă-mea îmi tăt zîce că daca nu ma pocăiesc, ca să mă cuminece popa șî să mă spăl pe dinți odată, ea mă lasă. Nu mai dă p-acasă cu zilele nici ea șî doarme mai mult pe la vecinul meu Piști. Apoi Popa-s aiesta?” a declarat amărât Traian Cușmăneagră pentru hallewood.ro.

Și în sudul țării sunt astfel de practici, dar situația este oarecum bizară aici întrucât oamenii nu prea respectă canonul. În București spre exemplu, Marian Mititelu, ne-a declarat că a primit și el un astfel de canon pe un an ” Pe un an frățioare? Serios!? Păi ce-s nebun? I-auzi! Și-a gasit prostul! Am trecut la Roakerii de ziua a 7-a că aștia e cu muzică mai bună și e fără canoane.”