Poliția română: Atenție la hoții din buzunare!

1374

Zilele acestea Politia Română a demarat o campanie de atenționare a populației cu privire la o nouă categorie de hoți care și-au făcut apariția pe plaiurile mioritice. Este vorba despre hoții din buzunare.

Da, da, da! Ați văzut bine, nu este vorba de hoții de buzunare, ci de cei din buzunare.

Această categorie de hoți, n-a mai fost întâlnită până în acest moment în țara noastră și potrivit autorităților, modul lor de operare este foarte inventiv. Se pare că spre deosebire de ceilalți hoți, aceștia nu se sinchisesc să ia portmoneul sau geanta victimei și apoi s-o ia la fugă cât îl țin picioarele, ci intră pe nevăzute direct în buzunarele victimei în timp ce aceasta se află la piață, sau în timp ce ia troleul spre casă, momente în care de obicei atenția victimei este redusă, după care încep să golească buzunarele fără nici o picătură de stres.

Din cauza faptului că ei intră în buzunarul victimei, sunt mai greu de depistat și mai greu de prins.

Un român a dat peste un astfel de hoț în timp ce-și băga haina în mașina de spălat:

“Da dom’le. Era la mine-n geacă. Am fost la piață și vă rog să mă credeți că până ce-am ajuns acasă nu mi-am dat seama că ceva ar fi în neregulă. E drept că la un moment dat, pe drum, mi se părea că parcă-i mai grea haina, dar am zis că bătrânețea e de vină. După ce-am ajuns acasă, m-am gândit să-mi pun haina la spălat și-am început să golesc buzunarele. Când am ajuns la buzunarul cu portmoneul, ce credeți, am simțit că ceva mă mușcă de mână, așa c-am tras repede mâna din buzunar, doar că odată cu ea am scos și hoțul din buzunar, care se ținea cu dinții strâns de degetele mele. Am rămas mut! Din păcate, până m-am dezmeticit eu, a luat-o la fugă cu tot cu portmoneu și dus a fost.”, povestește supărat Ionuț Buzunăritul.

Hoțul a fost dat în urmărire generală și poliția speră să-l prindă înainte ca acesta să mai intre și-n alte buzunare.