Cele 10 porunci de bun simț ale lui Godină

2421

Godină nu mai este polițistul ce se bate cu cei care încalcă legea. El transcede personajul mioritic promovat ca vector de imagine al luptei anticorupție și al dreptății. Fiecare din noi este în adâncul sufletului un Godină, trebuie doar scos la iveală, scuturat de praf și parfumat. El este în sufletul fiecărui român, întrucât fiecare din noi avem libertatea, dreptul și obligația de a respecta legea, fiecare avem discernământul necesar pentru a înțelege că trebuie să fim civilizați și că trebuie să oferim semenilor ceea ce noi avem ca și așteptări din partea altora.

Lista de mai jos este o listă mică a poruncilor pe care eu, Godină, le-aș da:

  1. Să nu furi, că te paște pușcăria! În plus, pune-te în locul celui furat. Nici ție nu ți-ar plăcea să pățești asta, nu?
  2. Să nu dai și să nu iei mită! Nu neapărat pentru că te saltă DNA-ul, ci pentru că nu e sănătos pentru tine, pentu viitorul tău și al urmașilor tăi.
  3. Să nu tragi chiulul dacă lucrezi la stat, chiar dacă ai salariul mic! Gândește-te că alții nu-l au nici pe ăla, așa că nu te mai plânge. În plus nimeni nu te obligă să stai acolo dacă nu-ți place.
  4. Să nu dai salarii de mizerie angajaților tăi! Nu fi chitră!
  5. Să nu dormi în Parlamentul României! Dacă tot ai ajuns acolo dă-ți măcar silința de a nu dormi. La modul fizic vorbind. Din punct de vedere intelectual și psihic sunteți mult mai mulți cei care dormiți, dar nu vă vedem bine.
  6. Să nu ucizi și să nu violezi după ce te-ai îmbătat ca porcul prin Moldova! Maimuțele trebuie protejate, din cauza asta cei care se îndeletnicesc cu astfel de trebușoare ajung în cuști. N-ai dreptul să faci asta animalule!
  7. Să nu hulești împotriva Antenei 3, dacă nu hulești și împotriva celorlalte televiziuni cu emisiuni care aleargă și calcă în picioare orice urmă de inteligență! Majoritatea televiziunilor au programe de căcat, nu doar Antena 3. Punct.
  8. Să nu-ți faci dosar de deficiențe de vedere ca să primești ajutor financiar, dacă ești capabil să-ți conduci singur limuzina! S-ar putea ca într-o zi să mori și fiul tău să ajungă în situația de a avea nevoie de un astfel de ajutor, iar statul să nu-i poată da unul că i-ai luat tu partea fără drept. Mai gândește-te!
  9. Să-ți plătești taxele și impozitele la timp, chiar dacă ești miliardar! Dacă tot ai făcut bani pe seama românilor, ai bunul simț să-ți plătesti taxele din România și nu-ți mai ascunde banii prin conturi străine. Dacă toată lumea ar fugi cu banii afară statul ăsta ar ajunge ca un pensionar care a lucrat o viață la CAP. Fără nimic!
  10. Să nu faci nimic din ce nu este scris mai sus și care ar putea aduce prejudicii materiale sau de imagine poporului român!

Fii civilizat și respectă legea! Fii și tu Godină!