Am aflat! Shoppingul este secretul longevității la femei.

1521
Foto: lipplyrealestate.com

Cercetătorii români au descoperit răspunsul la întrebarea: De ce femeile trăiesc în medie mai mult decat bărbații?

Deși ne-am obișnuit să ni se spună de către tot felul de cercetători străini că pentru a avea o viață lungă și lipsită de probleme medicale trebuie să mâncăm sănătos, să facem sport, să nu consumăm alcool sau să nu fumăm, totuși se pare că secretul stă de fapt în altceva, asta cel puțin în cazul doamnelor.

O echipă de cercetători de la Universitatea Spiru Haret a descoperit că de fapt femeile trăiesc în medie mai mult decât bărbații din cauza faptului că sunt înebunite după shopping. Da, nu e o glumă!

Potrivit acestora, mersul la cumpărături, în special în perioada sărbătorilor, când sunt și reduceri foarte mari, le face pe femei să fie mai fericite decât în plin orgasm, în timpul unei partide de amor cu cel mai tânăr, mai chipeș și mai bogat bărbat de pe planetă, acest lucru având diferite proprietăți benefice asupra organismului.

“Aplicând o serie de metode calitative și cantitative asupra unui eșantion format din doamne,  cu o vârstă cuprinsă între 25-100 ani, am descoperit că există o strânsă legătura între mersul la cumpărături, numărul de ore petrecut la cumpărături, de kilometri parcurși pe jos de către reprezentantele sexului frumos în timpul maratonului de cumpărături, dimensiunea reducerilor afișate și tipul de card pe care îl au la îndemână pentru a face cumpărăturile.” ne explică Petre Ispirescu, un tânăr cercetător implicat în acest studiu. Se pare că doamnele care aveau toate aceste elemente la îndemână au avut mai puține probleme de sănătate și au atins vârste înaintate.

Și în cazul bărbaților shoppingul poate avea un impact important, însă într-un cu totul alt sens. Se pare că foarte mulți bărbați încep să sufere de diferite boli de pe urma shopping-ului: “Cei mai mulți încep să aibă probleme cardiace sau atacuri cerebrale după ce-și verifică contul bancar în urma unor escapade la shopping ale doamnelor. Alții mai norocoși se aleg doar cu  migrene sau cu dureri de spate de la căratul cutiilor și genților pline ochi cu cumpărături.” a mai adăugat cercetătorul.