Dubios! Un virus informatic fură bani de la cetățeni și-i transferă în conturile aleșilor

2032

Un virus a atacat sistemul de plăți din România și tuturor celor care fac plăți fie prin sms, fie cu cardul, li se retrage suma de plată de 40 de ori și în unele cazuri și de 70 de ori, în funcție de cât de mare e plata. Cu cât e plata mai mare, cu atât virusul îți retrage mai mulți bani.

Primul care a fost atacat de virus a fost un clujean care pentru un bilet de troleu cumpărat prin sms a plătit 120 Euro. De la Cluj, virusul s-a extins la Timișoara și apoi se știe: Azi în Timișoara, mâine-n toată țara. Conform autorităților cel mai puțin afectați sunt moldovenii, ei fiind atât de săraci încât și virusul știe că umblă a foame pe-acolo, așa că-și vede de treabă.

Într-o înregistrare video, hackerii HAnonymous, varianta românească a grupării Anonymous, au anunțat că în spatele acestor hoții la drumul mare stau chiar aleșii patriei, care ar fi plătit pentru ca virusul să ajungă în sistem, iar banii luați cu japca de la cetățeni, sunt tranferați în conturile din străinătate ale acestora. Se pare că aleșii sunt îngrijorați că n-o să le ajungă pensia la bătrânețe și încearcă să-și rotunjească în acest fel veniturile.

O bucureșteancă de 95 ani, atacată de virus, ne-a povestit cum au decurs în cazul ei lucrurile: “Făceam piața la Obor maică. M-am dus să-mi cumpăr varză, că dracu’ m-a pus și după ce-am plătit cu cardul, am primit 100 de mesaje pe telefon în care scria: Varză-ai vrut, varză-ai luat, noi de 5 lei te-am scăpat. Mata dormi liniștită mamaie! Parlamentarii lucrează voioși pentru tine.”

Angajații serviciului de combatere a criminalității informatice au intrat acum pe fir și încearcă să găsească o soluție pentru a opri virusul să mai redirecționeze banii spre conturile aleșilor, iar DNA a deschis o anchetă pentru a găsi parlamentarii hoțomani.