Atentat dejucat la Vaslui! Teroristul a fost altoit pe Calul Bălan

3854

Prost să fii, noroc să n-ai! Un terorist inconștient, care-a vrut s-arunce în aer cel mai vechi birt din Moldova, în care până și Ștefan cel Mare a băut înainte de-o bătălie, a fost pus pe Calul Bălan și altoit cu Sfântul Nicolai.

Incidentul s-a petrecut ieri, în plină zi, undeva în jurul amiezei, taman când haznaua era mai plină de oameni.
Potrivit martorilor, teroristul a intrat în birtul din sat și a început să strige în gura mare, cât îl țineau plămânii, că dacă nu-i se dă pe loc un păhărel de rachiu dublu rafinat, se detonează.

Atât le-a trebuit moldovenilor să audă!
Doi inși, s-au dezbrăcat de frică, și-au încordat mușchii antrenați cu vin și l-au înhățat pe teroristul buclucaș înainte de-a apuca să apese detonatorul. După ce i-au numărat de mai multe ori coastele cu Sfântul Nicolai, l-au predat autorităților.

“Poți să ne înjuri de mamă, de soră, dar niciodată să nu te legi de birtul satului. Cu atât mai puțin s-ameninți că-l arunci în aer! Toată lumea știe că-n Moldova birtu’ e un fel de Mecca. Un adevărat loc de reculegere după un viol, o ceartă cu soacra, sau o bătaie cu topoare între vecini. Un loc în care oamenii intră în capul oaselor și ies în capul coatelor. Asta dacă mai ies!”, mărturisește Ion Creangă, un om din partea locului.

Vitejia vasluienilor a făcut deja înconjurul planetei, Johannis fiind foarte nerăbdător să-i decoreze.

La interogatoriu, teroristul a declarat că nu birtul era ținta și că de fapt voia să meargă spre vestul Europei. Din păcate după ce-a trecut Marea Neagră c-o bărcuță, din cauza lipsei de indicatoare din Romania, acesta s-a rătăcit și uite așa a ajuns în zona Vasluiului. Văzând sărăcia de aici și-a amintit pe loc de casă și a intrat în depresie. De la depresie până la alcool toată lumea știe că e doar un pas mic.

“Măi, e sărăcie mare la tine aici. E mai rău ca la casa mea, măi. Ai la gropi pe sosele ca după război! Nici să sughiți nu poți. Dacă te pomenește Allah și dai într-o groapă în timp ce sughiți, riști să te îneci.”, le-ar fi declarat teroristul anchetatorilor.

Din cauza atacului, autoritățile au închis toate birturile din Moldova pe termen nedeterminat, generând un val de proteste și nemulțurmiri în rândul locuitorilor.