Panică la Spitalul de Arși! Un pescar a furat larvele de la terapie intensivă

5377

Încă o oază de sănătate pură distrusă din cauza nepăsării autorităților. Spitalul de Arși din București, declarat recent rezervație naturală a biosferei, riscă să piardă acest statut, din cauza unui pescar braconier care-a furat larvele de muște ce creșteau pe pacienții de la secția de terapie intensivă a spitalului.

Pescarul a fost surprins de o parte din camerele de supraveghere, împrăștiate în neștire prin spital de echipa de cercetători a lui Tolontan. Pe înregistrări se vede clar cum pescarul c-o undiță-n mână, se furișează într-unul din saloane, își scoate cutia goală de medicamente, marca Hexi Pharma, în care avea obiceiul să-și țină momeala și cu migală începe să adune larvele de pe pacienți. Înainte de a pleca, acesta nu uită să-și șteargă urmele cu dezinfectant, după care se face nevăzut.

Poliția și serviciile secrete îl caută acum pe braconier prin stufărișul bălților din jurul capitalei, în speranța că vor apuca să-l înhațe înainte ca acesta să pună-n cârlig toate larvele. Autoritățile se tem, de asemenea, ca nu cumva dezinfectantul folosit să fi fost de calitate. Într-un asemenea caz, zona ar fi complet igienizată și astfel întregul ecosistem ar fi compromis, iar spitalul și-ar pierde statutul de rezervație a biosferei.

“Avem polițiști care-l caută peste tot. Sperăm să recuperăm măcar o parte din larve, pe care le vom elibera din nou în habitatul lor natural. Adică pe pacienți. Trebuie să refacem ecosistemul distrus, altfel suntem pierduți!”, ne-a declarat Ionel Cazan, Ministrul Sănătății.

Vă reamintim că, după Delta Văcărești, Spitalul de Arși era considerat a doua oază de biodiversitate din capitală, datorită varietății extraordinare de larve de muște, a numărului mare de gândaci, șoareci de spital extrem de rari, a speciilor de bacterii preistorice și Dumnezeu știe ce alte specii.